Äitiyslomaa on jäljellä kaksi viikkoa jos kuluvakin viikko lasketaan ja sen jälkeen alkaa jouluinen kesäloma. Palaan sorvin ääreen välipäiviksi ja siihen mennessä haluaisin olla 8 kiloa kevyempi. Aika kova tavoite mutta yrittänyttä ei laiteta ja aluksi paino putoaa muutenkin nopeammin. Tässä välissä on joulu (jouluJOULUjoulu!) ja mun synttärit ja päätin että syntymäpäivänäni saan leipoa itselleni jotain ihanaa - ja myös syödä sitä. Jouluna saan syödä jouluruokaa ja herkutella suklaallakin mutta ei saisi ylittää kokonaiskulutuksen kaloreita. Onneksi perisuomalainen jouluruoka on loppujen lopuksi suht vähäkalorista, ei maksa- tai perunalaatikossa ole mitenkään hirveästi kaloreita, kinkku se suurin pahis on mutta saa sitäkin syödä kun ei liikaa mätä. Onneksi mä tykkään rosollista (varmaan mun ainoa terveellinen pahe) ja saan sillä helposti kevennettyä syömääni kalorimäärää.


Neljä päivää sallittua herkuttelua, muuten aika lailla nollalinja. Sen jälkeen kun palaan töihin ja päivittäinen liikuntamäärä lisääntyy, saan välillä herkutella sallitusti kunhan se tapahtuu kodin ulkopuolella. Kerran kuussa olisi ihanaa pitää leivontapäivä mutta sille päivälle pitäisi keksiä jotkin kissanristiäiset että se ihana leipomus menisi jonkun muunkin vatsaan (ja jenkkakahvoihin...) kuin yksin mun.

Ai niin, hyviä uutisia - nesteet lähti eilisellä kuihistelulla jo kivasti liikkeelle ja tänä aamuna puntari näytti 99,0 kg. Tasan kilon vähemmän kuin eilen! <3